MITOVI I LEGENDE O ANTIPERSPIRANTIMA

Uspon interneta u posljednjih deset godina postigao je daleko lakše nego ikada prije mogućnost prepričavanja plašljivih priča do milijuna ljudi diljem svijeta u samo nekoliko sati ili dana. Ponekad može biti teško reći da li je ili nije takva priča istinita ili lažna, posebice jer je često bez očitih poštivanja izvora informacija s kojima ćete provjeriti priču. To postaje još teže kada tradicionalni mediji – novine i časopisi – napišu priču i ponovno objavljuju na svojim stranicama bez da nužno provjere sve informacije.

Kao rezultat toga, takve priče mogu trajati godinama – originalni e-mail link između raka dojke i antiperspiranta prvi put se pojavio u kasnim 1990-ih, ali još uvijek se pojavi i kruži svaku godinu ili dvije. Ako dobijete ovakvu poruku i zabrinuti ste zbog sadržaja, važno je provjeriti činjenice iz pouzdanog izvora informacija.

Ako je priča vezana uz zdravlje, postoje mnoge renomirane grupe i web stranice koje nude informacije za pacijente i zainteresirane pojedince, a to su najbolja mjesta za početak provjeravanja da li je priča koju čujete činjenica ili fikcija. Neke od njih su navedene u dijelu linkova na ovoj web stranici.

Bookmark the permalink.

Comments are closed