“MIT” O IZAZIVANJU RAKA DOJKE KORIŠTENJEM ANTIPERSPIRANTA

Priče koje zastrašuju o tome da uzimanje antiperspiranata uzrokuje rak dojke i alzhaimerovu bolest kruže već duže vrijeme na internetu a i u stvarnom životu. Razlog tome su mišljenja bez stvarnih dokaza bez poznavanja struktre i psihologije tijela. Antiperspiranti su prikazani kao proizvodi koji začepljuju znojne kanale i time sprečavaju izlučivanje toksina koji se nakupljaju u limfnim žlijezdama i uzrokuju mutaciju stanica raka.

To je biološki netočna teorija jer se toksini iz tijela luče preko jetre i bubrega. Nadalje, limfne žlijezde nisu povezane sa znojnim kanalima a toksini se ne talože u njima. Aluminij je sadržaj antiperspiranta, zajedno sa svojim drugim kemikalijama također se tereti za nanošenje dugoročnih štetnih posljedica, no za takvo široko korištenje antiperspiranta, vlade diljem svijeta provode opsežna istraživanja na sigurnost tih proizvoda i oni su proglašeni apsolutno sigurnim. Najbolji način da osjetite uvjeravanja o sigurnosti antiperspiranti je slušati što stručnjaci karcinoma dojke imaju za reći. Rak dojke je vrlo česta i opasna bolesti, i stoga je studiraju tisuće znanstvenika i istraživača širom svijeta. Velika većina svjetskih stručnjaka za rak dojke i uzroke zaključila je da ne postoji veza između raka dojke i korištenja antiperspiranata.

Istraživanje o uzrocima raka dojke naišlo je na mnoge čimbenike. To uključuje veću konzumaciju alkohola od strane žena, pretilost i čimbenika koji utječe na količinu estrogena u tijelu, uključujući i trend rađanja djece u kasnijoj životnoj dobi.

Bookmark the permalink.

Comments are closed