JESU LI ANTIPERSPIRANTI SIGURNI?

Antiperspiranti se koriste već više od pedeset godina i nepobitnu količinu dokaza pokazuje da su oni sigurni i učinkoviti. Tvrtke koje proizvode dezodoranse i antiperspirante potroše razumnu količinu vremena i novca u ocjenjivanju sigurnosti i učinkovitosti svojih proizvoda i prije nego su došli do polica trgovina. Većina zemalja su također vrlo aktivne u regulatornom dijelu koji zahtijevaju proizvođači radi dokazivanja sigurnosti svih sastojaka proizvoda prije nego što su odobreni na tržištu.

Znanstveni dokazi da antiperspiranti ne uzrokuju rak dojke može se naći u studijama objavljenim u Journal of National Cancer Institute u listopadu 2002. Ova studija poduprta je od strane zdravstvenih djelatnika, specijalista za bolesti raka i grupa za zdravlje žena diljem svijeta.

Nekim ženama je rečeno da ne koriste antiperspirante prije nego što obave mamografiju. Ova činjenica nije vezana uz njihovu sigurnost. Ne bi se trebali koristiti deodoranti ili antiperspiranti prije mamografije iz razloga što se na rendgenskim snimakama može pojaviti pogreška koja će ukazivati na abnoramlnosti u grudima.

Bookmark the permalink.

Comments are closed