PREKOMJERNO ZNOJENJE U MENOPAUZI

Prekomjerno znojenje je veliki problem, prije svega socijalni i vrlo neprijatan. Ljudi koji se prekomjerno znoje su stalno mokri bez obzira kakva temperature bila, često mijenjaju majice jer im je neprijatno zbog mokrih tragova ispod pazuha. Prekomjerno znojenje je veliki problem koji se javlja ženama u menopauzi. Većina žena se jako teško nosi sa tim, iznenadne navale vučine te osjećaj naglog preznojavanja iako nije izazvan fizičkom aktivnošću. To stvara veliki problem i nervozu kod žena u menopauzi. Ne možete boraviti ni minute na jednom mjestu a da pri tome ne iskoristite tonu maramica i da brišete znoj sa lica. Iako samo stojite u redu na primjer u ljekarni, graške znoja su toliko velike kao da ste neki fizički radnik koji je upravo radi neki teški fizički posao. Kada vidite ženu u menopauzi sa navalom iznenadne vrućine vjerojatno ćete pomisliti da je upravo izašla iz saune ili je intenzivno trenirala u nekom fitness klubu. Ali naprotiv, ona je samo otišla do obližnje trgovine.

Problem sa prekomjernim znojenjem se i dalje stalno javlja. Uzroci prekomjernog znojenje pored menopauze na koju gledamo kao period kada kod žene divljaju hormone također može biti i druga oboljenja zajedno sa menopauzom. Hipertireodizam što je prekomjerno znojenje kojim se luči hormone štitne žlijezde ili feohromocitom što predstavlja tumor nadbubrežne žlijezde itd. U ovim slučajevima prekomjernog znojenje vrlo je korisno i efektivno uzimati čaj od žalfije. Poznato je da žalfija ima mogućnost da smanjuje prekomjerno znojenje. Otprilike bih trebali konzumirati litru čaja dnevno pa bih smanjili prekomjerno znojenje i da bih djelovanje čaja bilo efikasno. Korisna je za prekomjerno znojenje pazuha, stopala, ne djeluje imitirajući hormone koji nastaju kod žena u menopauzi. Također radi smanjivanja prekomjernog znojenja koristi se i jabukovo sirče koje možete piti svako jutro po dvije kašičice razmućene u čaši vode, ali i da se primjenjuje u vidu kupki za dijelove tijela koji se intenzivno znoje. Naravno naši proizvodi vam mogu uvelike pomoći.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>